3x3 skatās nākotnē

Nodibināta padome Amerikā

1999.gada 25.septembrī nodibināja Trīsreiztrīs (3x3) padomi ASV. Lai gan Latvijā un citās zemēs šādas padomes pastāv jau vairākus gadus, Ziemeļamerikā tādas līdz šim brīdim vēl nebija. Jaunās padomes dibinātāji ir Līga un Arnolds Ruperti (3x3 dibinātāji un nenogurstošie veicinātāji), Amanda Jātniece (Gaŗezera nometnes jaunā vadītāja), Ieva Johnson, Lilita Spure (Gaŗezera 3x3 vadības lokā), Ingrīda Jansone un Laila Medne (Katskiļu 3x3 vadības lokā).

Sēdes dalībnieki vienojās, ka gatavojoties uz jauno gadsimtu, svarīgākais ir apzināties, ka 3x3 nometnes turpināsies arī nākošajā gadsimtā, ka vajadzība pēc tām joprojām pastāv. Lai darbība turpmāk labāk veiktos, ir nepieciešams visiem, kam rūp 3x3 pasākums, ciešāk sadarboties. Ir jācenšas nodrošināt to, ka nometnes vadītājiem arī turpmāk būs zināma atbildības sajūta uzturēt 3x3 programmas līmeni, latvisko garu, kā arī tautiskā mantojuma tālāk nodošanu. Pārrunāja arī 3x3 nometņu popularizēšanu un kā tās pielāgot šīs dienas latvietim Amerikā. Tādēļ dalībnieki nolēma, ka padomes galvenie mērķi būs: darboties kā savstarpēja atbalsta grupa, foruma veidā dot iespēju vienam no otra mācīties, regulāri apmainīties ar informāciju, koordinēt abas nometnes Amerikā un radīt kontinuitāti starp vadītājiem.

Ingrīdu Jansoni ievēlēja par jaunās padomes vadītāju. Dalībnieki pārrunāja jautājumus: vai padomē pieaicināt vēl citus darbiniekus un par locekļu pienākumiem un atbildību. Nolēma, ka vismaz vienu reizi gadā ir nepieciešams tikties un ka to darīt ir vislabāk rudenī, kad atmiņas ir vēl svaigas par notikušajām nometnēm, bet ir jau laiks plānot nākošās.

Līga Ruperte ar lepnumu vēstīja, ka 3x3 padomes vadība Latvijā, Austrālijā, ASV, kā arī pašu nometņu vadība ir jaunākās paaudzes rokās. Pēc turpat 20 gadiem 3x3 ārzemēs ir piedzīvojusi zināmu atdzimšanu. Kopš 1981.gada šī gada Katskiļu 280 dalībnieku skaitam tuvojās pāris nometnes Gaŗezerā. Tās pārspēja tikai 1986.gada Gaŗezera nometne ar 300 dalībniekiem. Uz 3x3 nometni Austrālijā, kuŗa notiks 2000.gadā no 2.–8.janvārim, šobrīd ir pieteikušies jau 130 dalībnieku, kas ir lielākais dalībnieku skaits, kopš pirmās nometnes Austrālijā 1983.gadā. Vēl divās nometnēs bija ap 109 un 106 dalībnieku, citādi skaits parasti ir ap vai zem 100. Latvijas nometnēs, protams, parastais dalībnieku skaits ir 200 līdz 300, izņemot Mazsalacas nometni, kuŗā tas bija 382, bet pieskaitot vietējos dalībniekus—600. Rūpes ir bijušas par ārzemju nometnēm, kur varētu draudēt dalībnieku skaita samazināšanās. Taču, līdz ar jaunās padomes izveidošanos, ir cerība to novērst.

Novēlam darbīgu, sekmīgu, raženu un dalībnieku pilnu nometni abām 2000.gada 3x3 nometnēm ASV.

Laila Medne un Lilita Spure

Pārspiests no 1999.g. novembra Čikāgas Ziņām

Copyright © 2004 3x3. All rights reserved.

00279