Kas paredzēts 3x3 Gaŗezerā

      Posīsimies uz 3x3 nometni Gaŗezerā! “Man patīk, ka varu atvaļinājuma nedēļu pavadīt latviskā vidē brīvā dabā.” “Dēls vidusskolā uztaisīja māmiņai sudraba gredzenu - nu man arī gribas mācīties rotas kalt.” “Te ir jauki, jo visi ir tik dzīvespriecīgi.” Tā atbild 3x3 nometnes dalībnieki uz jautājumu: kāpēc tu brauc uz 3x3? Daudzi brauc jau varākus gadu pēc kārtas, cits - pirmo reizi.

        3x3 ir nometne visām paaudzēm - vieniniekiem, pāŗiem, ģimenēm ar lieliem vai maziem bērniem, pensionāriem.

        Teltīs nav jāpārnākšņo, bet gan istabās, un var paēst trīs maltītes dienā Gaŗezera ēdamzālē. Pa dienu pieaugušie iet uz savām nodarbībām/ievirzēm, kamēr bērniem savas nodarbības. Ēdamreizes, brīvlaika dziedāšanu, un vakara nodarbībās visi dalībnieki pavada kopā.

        Visas nodarbības notiek latviešu valodā. 3 x 3 mērķi ir: latvisko zināšanu paplašināšana, latvisko ģimeņu stiprināšana, latvisko draudzību sekmēšana.

         Ņemot vērā, ka daudz dalībnieku jau vairākus gadus brauc uz 3x3, cenšamies veidot programmu, kas atšķiras no gada uz gadu. Šovasar vēsturnieks pedagogs Andris Tomašūns no Jelgavas vadīs ievirzi “Latvijas vēstures leģendas un mīti”, Ģertrude Tomašūna, arī no Latvijas, apmācīs mūs floristikā ievirzē “Ziedu un zaļumu kārtošana.”

        Politikas ievirzi vadīs pazīstamais profesors Jānis Peniķis, ņemot palīgā Andri Tomašūnu un citus. Zigrīda Brāle no Talsiem vadīs folkloras ievizi par Ziemeļkurzemi, tās svētvietām un iepazīstinās ar tāmnieku izloksnēm (ieskaitot ventiņu).

        Kas grib mācīties jaunu amatu vai uzlabot zināšanas kādā roku darbā, varēs mācīties podniecību, rotu kalšanu, stikla apdari, rokdarbus (šūšanu, aušanu, utt.) vai iegūt zināšanas latviskā virtuvē.

         3x3 nometne Gaŗezerā notiks no 14. līdz 21. augustam. Tuvāku informāciju un pieteikšanās lapas var dabūt, sazinoties ar Ilzi Kļaviņu tel: (612) 558-2619, ilzeklavina@yahoo.com, vai Ritu Šulcu, tel: (612) 789-2587, sulca3x3@yahoo.com vai Maiju Zaesku tel: (763) 972-2521 zaeska@spacestar.net

Satiksimies Gaŗezerā!

 

 


 

3x3

Copyright © 2005 3x3. All rights reserved.

00266