2009.GADS

AUSTRĀLIJAS 3X3 2009. SAIETĀ NO 2. LĪDZ 8.JANVĀRIM


Visu paaudžu latvieši un latviešu valodas pratēji,

bijušie un jaunie dalībnieki, pulcēsimies atkal gadskārtējā Austrālijas 3x3 2009 saietā no 2 – 8 janvārim !


Pie mums viesosies:

 bijušā prezidente V.Vīķe - Freiberga un I.Freibergs,

Folkloras grupa „Laiksne


Šoreiz ir sidnejiešu kārta rīkot saietu un mēs esam izvēlējušies vietu, kas skaistās apkārtnes dēļ mums nedaudz atgādināja  Latvijas lauku sētu.    

1 ½ stundu braucienā no Sidnejas, netālu no Mitagongas, Dienvidu kalnu tuvumā  mēs jūs gaidīsim WOMBAROO ADVENTURE CENTRE Wombeyan Caves Rd, Mittagong NSWwww.outbreak.com.au 

Pateicoties skaistajai apkārtnei un izvietojumam, šis centrs ir piemērots arī nodarbībām laukā, pastaigām un atpūtai svaigā gaisā. Netālu ir divi mākslīgi veidoti ezeri, kas domāti peldēšanai un braukšanai ar kanoe laivām, kurus varam izmantot. Centrā ir plaša sarīkojumu telpa ar modernu vizuālo un audio iekārtu, liela ēdamzāle un tai blakus ir speciāla ugunskura vieta, kuru mēs ļoti ceram izmantot, ja laika apstākļi atļaus.

Kā parasti gan lieliem, gan maziem būs dažādas nodarbības un izklaides.

Speciāls laiks tiks atvēlēts mūsu bijušajai prezidentei V.Vīķei - Freibergai un I.Freibergam, kas ļaus mums ieskatīties viņu plašajā zināšanu pūrā, kurā iekļautas gan politiskas tēmas, gan latviešu folklora. Būs iespēja uzzināt par Latvijas un Eiropas Savienības nākotni, kā arī par dainu un citu folkloras materiālu izmantošanu internetā, būs diskusijas un pārrunas.

Esam ļoti priecīgi un pagodināti, ka V.Vīķe – Freiberga ir piekritusi atklāt mūsu saietu.

Ja pagājušā gadā mēs saietā svinējām Jāņus, tad šogad programmai cauri vīsies Ziemsvētku tēma. „Laiksnes” dalībnieki vadīs folkloras ievirzes, kurās iepazīsimies ar senām gadskārtu tradīcijām, kāzu, kristību un bēru rituāliem un to pielietošanu mūsdienās, dažādu novadu tautas tērpu īpatnībām un valkāšanu. Būs ieskats latviešu tautas instrumentu klāstā un iespēja tos mācīties spēlēt. Varēsim iemācīties kā dabūt „tautas balsi”, kas pazīstama arī kā etnogrāfiskā vai autentiskā dziedāšana, strādāt  rokdarbus, taisīt puzurus un maskas, lai ietu ķekatās.

Krāsu pasaulē jūs ievedīs māksliniece Vija Erdmane. Uzzināsim par krāsu ietekmi uz veselību, kas ir krāsu redze un krāsu psicholoģija. 

Būs laiks arī peldēšanai, pastaigām, aktīvai un ne tik aktīvai atpūtai, spēlējot volejbolu un novusu, kā arī iespēja iemācīties zolīti, šīs spēles nepratējiem.

Daudzveidīga un interesanta solās būt bērnu programma, kurā iekļauta sportošana, rokdarbi, ķekatu masku gatavošana, zīmēšana un drāmas nodarbības, mūzika un rotaļas  Ar bērniem darbosies Latvijas  viesi, kā arī jau pazīstami un bērnu iemīļoti vadītāji.

Un protams, visi kopā varēsim muzicēt, dancot un dziedāt kopā ar Latvijas un pašmāju muzikantiem un varbūt būs vēl daži pārsteigumi.


Aicinām visus, kam svarīga latviskā pasaule un latviskās identitātes izkopšana, pavadīt nedēļu kopā, kad nav jādomā par ikdienas pienākumiem un rūpēm, pilnveidot zināšanas par Latviju un latvisko dzīves izpratni, kā arī stiprināt draudzību un iepazīt jaunus draugus latviešu vidū.


Tuvāka informācija par pieteikšanos un dalības maksu saņemama no rīkotājiem.

Visi mīļi gaidīti!

Sidnejas 3x3 2009 rīkotāji:

Sandra Dragūna sdraguns@yahoo.com.au   Tel. 02 9982 9093

Linda un Andis Graudiņi inda@graudins.com Tel. 02 9326 3316  

Anne Audette anneaudette@bigpond.com

Pasta adrese: PO Box 457 Strathfield NSW 2135



3x3 Latvijā un pasaulē.