2018.g. 3×3 nometne Īrijā

 

Sandra Bondarevska

Latvijas jubilejas gadā Īrijas 3×3 notika mazliet neierastā vietā – Newgrange, kas atrodas Īrijai vēsturiski svarīgā vietā, blakus vienam no pasaules senakājiem vēstures pieminekļiem Akmens laikmeta kapenēm, kas senākas vēl par Ēģiptes piramīdām.  Arī nometnes norises laiks bija mainīts. Astoņdesmit četri 3×3 dalībnieki ierastā augusta vietā te pulcējās maija beigās – jūnija sākumā.

Nometni otro gadu vadīja Lāsma Andersone, bet nometni atklāja un, Latvijas  himnai skanot, karogu mastā uzvilka Latvijas vēstnieks Īrijā Jānis Sīlis. Piecas piesātinātas dienas nometņotāji kala rotas, darināja pastalas, veidoja animācijas filmiņas, šuva linu kreklus un bikses un darīja vēl daudz dažādu darbu un darbiņu, tostarp, daudzināja Debesis, kas šogad bija Īrijas 3×3 tēma; uzstājās Brīvajā mikrofonā un vēlās vakara stundas pavadīja dziedot un dancojot Nīkšanās.

Nometne bija īpaša arī tāpēc, ka tajā pilnu laiku piedalījās, vadīja ievirzi un kā vakara viesis uzstājās Latvijas Kultūras ministre Dace Melbārde, par ko viņai milzīgs paldies!

Kā arvien nometņotāju vidū bija daudz bērnu, pavisam kopā trīsdesmit pieci. Visjaunākā un vissvarīgākā no viņiem – Māra Karlīne Puncule, kurai nometnes laikā apritēja apaļi pieci mēneši un viņa nudien ir īstākais 3×3 bērns, jo Māriņas tētis Mārtiņš un mamma Zane  pirms diviem gadiem iepazinās tieši Īrijas 3×3 nometnē.

Nometnei beidzoties Latvijas karogu no Lāsmas pārņēma Zanes Kažotnieces ģimene, jo tieši viņi vadīs nākošo Īrijas 3×3. Zane savai nometnei ir izvēlējusies tēmu “Dziesma” un sagaidāms, ka 2019.gada nometne Īrijā būs īpaši skanīga