Limbažu 3×3 saiets jūlija izskaņā

Nākamvasar,  pašā vasaras vidū, no 21. līdz 28. jūlijam, pasaules latviešu ģimeņu saiets 3×3 jūs gaidīs Limbažos. Pilsētā, kura šogad nosvinēja savu 800 gadu jubileju. Limbaži ir skaista Vidzemes mazpilsēta Lielezera krastā, paši limbažnieki ir ļoti čakli un aktīvi ļaudis. 

Daļa saieta rīkotāju jau paši ir piedalījušies 3×3 saietos iepriekš un  ar prieku un degsmi ir gatavi uzņemt mūs, latviešus un latviski runājošos, no visas pasaules malām.

Limbažos ir skaista peldvieta, plašs parks, un tā vienā malā atrodas divas lielas skolas – vienā skolā un tās viesnīcā saieta dalībnieki nakšņos, otrā skolā paredzētas dažādas nodarbības –ievirzes visu vecumu dalībniekiem.

 Saiets aicina visa vecuma dalībniekus no visas pasaules malām, cilvēkus, kam patīk sarunāties latviski, satikties, sadzīvot, sadziesāt, sapazīties un dažādās ievirzēs meklēt, uzzināt vēstures liecības, prasmes, kā arī apgūt jaunas tehnoloģijas un izmantot tās savas dzīves pilnveidošanai. 

Visi kopā meklēsim atbildi uz jautājumu – kas mūsdienās ir latvisks, kas stiprina latvisko identitāti.  Vai mums pietiek tikai ar to, ka dzīvojam Latvijā un darām savas ikdienas lietas, vai papildus interesējamies un uzzinām, kā to darīja cilvēki pirms 100 gadiem, kad veidojās Latvijas valsts. 

To varēsim uzzināt augstskolu lektoru lekcijās par vēsturi, kultūru, kā arī šobrīd sabiedrībā aktuālām tēmām. 

Limbažu apkārtni mums palīdzēs iepazīt vietējā muzeja vēsturnieki. Būs iespēja prasmes apgūt pie dažādiem amatniekiem, kas pētījuši sava aroda veidošanās tradīcijas daudzu gadu garumā. Vai latviskums rodas pats no sevis, vai par to ir jāparūpējas un jāgādā? 

Protams, saietā būs vairākas tradicionālas ievirzes, kas notiek katru gadu un ko dalībnieku jau zina un gaida. Tas ir ģimeņu seminārs, vietējo dzīves, darba un apkārtnes iepazīšana, rotkalšana, keramika, koku darbi. Limbažos būs  tradicionālajā kultūrā balstītas rokdarbu ievirzes – celošana, kreklu šūšana, izšūšana, zīļu vainagu gatavošana,  aušana stellēs.  Nodarbības plānotas arī dažāda vecuma bērniem un dažādām interešu grupām. Meitenēm un māmiņām būs iespēja mācīties gatavot adītās rotaļlietas. Puišiem kopā ar tēviem – apgūt dažādas prasmes ar koku un doties dabā. Pusaudžiem – sports, teātris, fotografēšana, video uzņemšana un montāža, izdzīvošanas prasmes dabā.  

Vakara programmas notiks kopā visiem saieta dalībniekiem. Un katru vakaru pēc čakli pavadītas dienas nopietnās galvas un roku ievirzēs varēs izkustināt kājas latviskajos dančos un sadziedāties.

Saietu vadīsim mēs  – Anna un Guntis Nulles kopā ar savām meitām Dainu un Māru. Mūs ar idejām un darbiem jau tagad, sagatavošanas posmā, laipni atbalsta aktīvie Limbažu cilvēki.

    Uz tikšanos Limbažos! Pieteikumus un  motivācijas vēstules no jums gaidīsim, sākot ar februāri, e-pastā: 3x3limbazi2024@gmail.com .

Ja rodas kādi jautājumi, varat rakstīt jau tagad.

Informācija būs lasāma arī 3×3 feisbuka lapā un un 3×3.lv.

Otrs saiets Latvijā notiks Koknesē  no 30. jūnija līdz 7. jūlijam.

 Anna un Guntis Nulles