Ceļi ved uz Koknesi

Buklets

Vai arī Tev vasara ir notikumiem bagāta? Nedēļu pēc Jāņu svinēšanas prāvs pulciņš labu ļaužu tiksies kārtējā 3×3 vispasaules latviešu ģimeņu saietā. Kokneses 3×3 saiets no 30. jūnija līdz 7. jūlijam var būt Tavs un Tavu mīļo visīpašākais un pats labākais 2024. gada vasaras piedzīvojums.

Mēs turpinām!

Šo saietu organizēsim mēs – Krūmiņu ģimene, un mums tas būs jau trešais. Daudzi no jums ir bijuši kopā ar mums Priekuļos 2015. gadā un Jaunpilī 2019. gadā. 3×3 padomē darbojamies jau 10 gadu, pašā kustībā Eduards ir jau kopš dzimšanas, savukārt Ieva – kopš 2008. gada Malnavas saieta. Saietos iegūtās zināšanas, prasmes, vērtības un cilvēki ir lielā mērā veidojuši mūsu personības. Un mūsu meita ir lielisks iemesls turpināt rast iedvesmu un spēku, laiku un visu, ko saieta rīkošana paģēr. Mūsu ģimenes moto ir Raiņa viedie vārdi: “Gūt var dodot, gūt var ņemot, dodot gūtais neatņemams.”

Koknese – pukstoša sirds Latvijas vidū

Tas, ka 3×3 līdz šim vēl nav noticis Koknesē, ir tīrākā nejaušība. Te ir gana piemērota infrastruktūra vidēja izmēra saietam, sakopta un izlolota vide, izdarīgi ļaudis ar plašu sirdi, bagātīga kultūra un vēsture.

Izdzirdot Kokneses vārdu, droši vien pirmais nāk prātā skats ar senām pils drupām, kas, ūdeņu apskalotas, cēli paceļas pār vietējo ainavu. Jāpatur prātā, ka turpat blakus (garākas pastaigas attālumā) rotājas arī vienmēr pārtopošais un pilnveidotais Likteņdārzs. Acis pamielot ļauj dažādas ainavas Pērses un Daugavas (kuras satiekas pie minētajiem pils drupu mūriem) krastos, kurus no atšķirīga skatu punkta kādā reizē iespējams aplūkot, izbraucot ar vikingu laivu. Kājāmgājējiem noteikti labpatiks izbaudīt vairāk kā 5km garo Kokneses dabas taku, savukārt muižas ansamblis, kurā reiz dzīvojis arī Rūdolfs Blaumanis, priecēs acis ikvienam, kas labprāt bauda nesteidzīgu dienas ritmu, paliekot uz vietas.

Paši vietējie ļoti labi apzinās, ka Koknesei ir nozīmīga vieta Latvijas kartē. Pirmkārt, tā atrodas Latvijas sirds vietā, un ne velti tā tiek arī dēvēta. Otrkārt, jau gadu simtiem Kokneses nozīmi izceļ tas, ka tā bijusi viena no nedaudzajām Latvijas Hanzas pilsētām. 3×3 ikdienā dzīvosim, apdzīvosim un piedzīvosim pašu Koknesi, taču ekskursiju dienā dosimies tuvākos un tālākos maršrutos pa viesmīlīgo Aizkraukles novadu, lai atklātu, novērtētu un izbaudītu plašās novada bagātības.

Vadmotīvs – pārtapt!

Pārtapšana ir attīstība, sevis pilnveidošana, apzinoties savus resursus un izaugsmes virzienus. Pārtapšanu jauši nejauši piedzīvojam mēs katrs augot.

Vai šodien esi tas pats, kas vakar? Vai precējies katrs kļūst citādāks kā jaunības dienās? Vai 3×3 tikai smeļam labo un papildināmies vai arī kādā veidā pārtopam?

Kur mainīties “līdzi laikam” ir nepieciešams un kur tomēr jānotur savs mugurkauls, lai nepazaudētu savu būtību? Kur es, mana tauta, valsts mainoties augam un kur pārmēru pielāgojamies? Uz šādiem un citiem jautājumiem meklēsim mūsu katra atbildes visas nedēļas garumā.

Lieli, mazi – visi kopā 

Kamēr pie plašāka 3×3 saieta satura plānošanas vēl norit dažādi ideju radīšanas un meistarīgu ļautiņu uzrunāšanas darbi, varam teikt droši, ka būs padomāts par visu paaudžu un vecumu latviešiem, kā arī atlasītas ievirzes, kas labi piemērotas kā dāmām, tā kungiem. Jau zināms, ka māmiņas ar pašiem mazākajiem dalībniekiem varēs doties uz kopīgu vingrošanu ik dienu un citā laikā jebkurš no vecākiem ar saviem mazuļiem varēs dzīvoties pa silto graudu bļodu un pārrunāt vecākiem aktuālos visdažādākos jautājumus. Kā ierasts, arī Kokneses 3×3 ikvienam būs iespēja pievienoties Ģimeņu semināram Līgas Ruperts un Māras Tupeses vadībā. Jauniešiem tiks organizēts Jauniešu klubs, savukārt mazajiem tekainīšiem īpaši rūpīgi piemeklējam sirdsgudras skolotājas pusreizpuses gaitām. Rūpēsimies, lai labā līdzsvarā ir roku (praktiskās) un galvas (teorētiskās) ievirzes, lai katrs dalībnieks varētu atrast sev aktuālākās un piepildīti aizvadīt 3×3 nedēļu. Būs kā zināmi lektori, tā arī jaunpienācēji.

Foto no Aizkraukles novada mājaslapas

Lietu kārtība: pieteikšanās, iesaistīšanās un atbalstīšana

Plašāku informāciju par ievirzēm varēsi lasīt ziemā, kad ar ģimeni kaldināsi jaunā gada plānus. Pieteikuma vēstules gaidīsim no 1. februāra. Pieteikties var ikviens neatkarīgi no tā, kurā pasaules vai Latvijas vietā ikdienā mīt, vai jauns, vecs, precējies, ar bērniem un kad pēdējo reizi bijis 3×3. Priekšroku dosim pirmreizējiem dalībniekiem, savukārt tiem, kas jau reiz bijuši saietā, – rindas kārtībā.

Savukārt, ja tevi urda doma par līdzdarbošanos saieta norisē un kādas ievirzes vai citas aktivitātes vadīšanu, neturi sveci zem pūra un sūti ziņu! Iespējams, tieši tava ideja būs tas, ko meklējam. Un līdzēt vari vēl kādā veidā – ir gana daudz ģimeņu, kam dalības maksa ir pārāk liela ģimenes budžeta daļa. Ja tava rocība atļauj un vēlies piepildīt kādas ģimenes vasaras sapni kopā augt Kokneses 3×3 saietā, dod ziņu!

Raksti: Kokneses3x3@gmail.com

Zvani: 29285195 vai 26699767

Uz tikšanos sirdssiltās sarunās vēstulēs un pēcāk jau vasaras saules lutinātājā Koknesē! Mēs skaitām dienas līdz sākumam.

Lieli un mazi Krūmiņi: Ieva, Eduards, Rūta