3×3 Īrijā – Svētā Patrika kalna piekājē

Pēc divu gadu pauzes šogad, no 14. – 20. augustam,  Īrijas 3×3 pulcējās 75 dalībnieki. , no kuriem 29 bija bērni un jauniesi.  Saietu pirmo reizi vadīja Lauris Karpovs un tā veidošanā piedalījās darba grupa, – Īrijas 3×3 padome, kuras locekļi ir bijušie 3×3 vadītāji.  Saieta tēma bija “Valoda”.

3×3 2022 Atklāšana, karoga vilkšana mastā (Pa labi fonā 3×3 Īrijā pirms 11 gadiem stādītais ozols, audzēts no Latvijas ozola zīles)

Programmas ietvaros bija 22 ievirzes no kurām 12 bija veltītas tieši bērniem un jauniešiem.  Šogad ievirzes vadīja 24 ieviržu vadītāji no kuriem 10 bija pieaicināti no Latvijas, viena skolotāja no Apvienotās Karalistes un 13 no Īrijas.  

Programma arī ietvēra dažādus pasākumus, kā piemēram, folkloristisku uzvedumu “Kā radušies latvieši,” kur spēlēja un stāstīja flokloristi un mūziķi no Latvijas- Ēriks Zeps un Julgī Stalte.  Saieta dalībnieki skatījās dokumentālfilmu “VALIANT” par trimdas latviešu jauniešu pretpadomju demonstrācijām 1980’s gados, bija arī kopīga pīrāgu cepšana un apdziedāšanās teju 3 stundu garumā, kur piedalījās praktiski visa nometne.   Netrūka tradicionālā “Brīvā mikrofona”, kur kā lielie tā mazie uzstājās ar pašu izvēlētiem un sagatavotiem priekšnesumiem. Tuvojoties nometnes beigām dalībnieki piedalījās daudzinājumā, kura tēma bija valoda. Pēdējā vakarā bija noslēguma koncerts ar 3×3 teātra uzvedumu ‘Džungļu joki” tā izskaņā.  Katra diena beidzās ar dančiem muzikantu Ērika Zepa un Julgī Staltas vadībā un “nīkšanu” – dziedot, runājoties un baudot kopā būšanu.

“Es runāju latviski” krekliņa ieguvēja Māra par centību runāt nometnes laikā tikai latviski.

Īrijas 3×3 padome/darba grupa Laura Karpova vadībā jau strādā pie 2023. gada nometnes programmas lai varētu izsludināt pieteikšanos agrā janvārī, un mēs ar lielāko prieku uzņemsim latviešus no jebkuras pasaules malas.  Aicinam tuvāk iepazīties ar to kā tad mums šogad īsti gāja apmeklējot 3×3 Īrijā Facebook lapu un apskatot bildes un video, kā arī lasot nometnē ik dienas iznākušo avīzi “Trejlapis” 3×3 mājas lapā www.3×3.lv .  Tur skaidri redzams, ka nometne bija izcili skanīga un ļoti ģimeniska – katrs varēja justies kā daļa no šīs jaukās Īrijas 3×3 ģimenes!

Lauris Karpovs

Īrijas 3×3 vadītājs

“Riti raiti valodiņa” latviešu valodas ievirzes vecākā bērnu gupa ar ievirzes vadītāju Gitu Robaldi.

Julgī Stalte un Ēriks Zeps, Danču skandinātāji
3×3 Teātra ievirze Baibas Gaigr pavadībā ar lugu “Džungļu joki”

“Paldies par atbalstu Latvijas Kultūras ministrijai.”